Suport clienți

Care este valabilitatea minimă pentru o asigurare RCA?
Asigurările RCA se pot încheia pe orice perioadă de la 1 lună la 12 luni, multiplu de o lună.

Ce reprezintă Cartea Verde?
Asigurarea „Carte Verde” este o asigurare de răspundere civilă auto valabilă numai în afara teritoriului României. În baza acestei asigurări se acordă despăgubiri pentru sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească pentru distrugerea de bunuri sau vătămarea corporală ca urmare a unor accidente de circulație petrecute în străinătate. De asemenea, se acordă despăgubiri și pentru eventualele cheltuieli făcute de asigurat în procesul civil. Cartea Verde este inclusă în asigurarea RCA.

Unde îmi pot verifica valabilitatea poliței?
Îți poți verifica valabilitatea poliței introducând seria de sașiu sau numărul de înmatriculare ale autoturismului pe site-ul: https://www.aida.info.ro/ro/polite-rca

Cum platesc asigurarea comandata?
Poți plăti polița de asigurare în 4 feluri, astfel:
1. Prin ordin de plată (transfer bancar către contul nostru : RO24 BTRL RONC RT05 1277 1101 Banca Transilvania, Constanța )
2. Ramburs, la livrarea poliței de către agentul nostru.
3. Numerar – la sediul nostru ( valabil doar în Cluj și Constanța )
4. Online – cu cardul ( în curând )

Cum primesc asigurarea comandată?
Polițele de asigurare comandate online pe site-ul nostru sunt livrate prin curierul rapid.
Termenul mediu de livrare este de 24 de ore pentru polițele emise în zilele lucrătoare ale săptămânii . Pentru polițele comandate în weekend termenul de livrare este de 72 de ore cel mai mult și 48 de ore cel mai puțin de la data emiterii .
Pentru urgente, mai avem la dispozitie și livrarea în 2 ore, însa acest serviciu este valabil doar în Constanța și Cluj-Napoca doar pentru comenzi preluate până la orele 15.00.

Ce se întâmplă dacă pierd polița RCA pe care am încheiat-o prin intermediul dvs.?
Nu este nicio problemă. Trebuie să ne contactați pe e-mail sau telefon și vă vom transmite imediat un duplicat al politei RCA.

Dețin o asigurare CASCO, am nevoie și de asigurarea RCA?
Da, CASCO este o asigurare facultativă care acoperă eventuale pagube produse autovehiculului deținut în proprietate, iar RCA este o asigurare obligatorie, care acoperă pagubele produse terțelor persoane de către autovehiculul deținut în proprietate.

Am vândut/radiat un autovehicul. Pot recupera prima RCA pentru perioada rămasă de valabilitate?
Bineînțeles. Iar noi suntem aici să vă ajutăm să întocmiți dosarul pentru recuperarea primei RCA.
Documentele necesare sunt: cerere recuperare primă RCA, proces verbal de scoatere din evidență de la Administrația Fiscală de care aparțineți sau certificat de radiere, copie CI, extras de cont, polița RCA în original.

Am avut un accident auto. Sunt asigurat RCA. Ce fac?
În cazul unui accident, există două posibilități: completarea de către persoanele implicate a formularului de constatare amiabilă sau prezentarea la secția de poliție în termen de 24 de ore de la producerea accidentului.
Dacă ești victima accidentului produs de un vehicul asigurat, te vei adresa asiguratorului care a emis polița de asigurare pentru vehiculul care a produs dauna.
În cazul în care dauna a fost produsă de asigurat, acesta va informa asiguratorul propriu. Pentru deschiderea dosarului de daună, te vei adresa oricărei unități a asiguratorului respectiv, indiferent de unde a fost emisă polița.
Dacă ai suferit un accident provocat de către un vehicul neasigurat, Biroul Asigurătorilor Auto din România sau asiguratorul la care ai o poliță facultativă va suporta prejudiciile.
Următorul pas este prezentarea formularului sau a procesului verbal eliberat de poliție la compania de asigurări a persoanei considerată vinovată. Se va deschide astfel dosarul de daună. De preferat ca ambele persoane implicate în accident să se prezinte la asigurator.

Acte necesare pentru dosarul de daună
• Formularul de constatare amiabilă completat corect sau procesul verbal de constatare și autorizația de reparație eliberate de poliție, în original.
• În cazul acidentelor cu vătămări corporale se va mai depune un document tip Anexa 2 eliberat de poliție
• Asigurarea RCA a vehiculului condus de șoferul vinovat de accident
• Permisul de conducere al șoferului pentru care se deschide dosar de daună, original și copie
• ertificatul de înmatriculare al vehiculului pentru care se deschide dosarul
• Cartea de identitate a vehiculului pentru care se deschide dosarul
• Atenție! Dacă autovehiculul pentru care se deschide dosarul aparține unei persoane juridice sau e în leasing, este necesara o împuternicire!

AI O ÎNTREBARE?
Obține un răspuns