Asigurări de sănătate

Teoretic beneficiem de asigurare de sănătate în sistemul public.

Dar cu toții știm cât de complicat e totul. Și ce greu se poate obține o programare la un medic specialist sau la câte cozi trebuie să stăm pentru a găsi plafon pentru analize medicale. În cazul unei intervenții chirurgicale la un spital de stat lipsa materialelor și a medicamentelor poate fi o problemă reală.

Asigurarea privată de sănătate ne oferă o alternativă mult mai comodă. Pentru o primă lunară, putem beneficia de consultații de specialitate în ambulator, analize medicale de laborator, investigații imagistice, radiologie, spitalizare și intervenții chirurgicale, toate în condiții excepționale.

În ultima perioadă asigurările private de sănătate au înregistrat un avânt tocmai pentru că tot mai multe persoane devin interesate de achiziția acestor pachete, angajatorii au început să ofere aceste asigurări drept beneficii salariale. Societățile de asigurări vin cu produse din ce în ce mai bune și mai complexe, adaptate nevoilor asiguraților. Rețeaua de clinici partenere se extinde în toată țara.

Pentru alegerea unei asigurări private de sănătate vă recomadăm să acordați o atenție sporită companiei de asigurări, seriozității acesteia, transparenței serviciilor medicale oferite, ușurinței de accesare a serviciilor, rețelei de parteneri, și nu în ultimul rând costului poliței. Acesta poate fi adaptat în funcție de acoperirea solicitată.

Accesarea acestor asigurări se realizează destul de ușor. Dacă alegeți o clinică parteneră a asigurătorului pentru efectuarea investigațiilor, trebuie să vă programați, fie direct la clinică, fie cu ajutorul celor de la asigurător, iar apoi în baza unei autorizații puteți efectua investigația fără să fie nevoie să achitați ceva. În cazul în care clinica la care doriți să vă prezentați nu are un contract de colaborare cu societatea de asigurări va fi nevoie ca dumneavoastră să achitați contravaloarea investigației urmând ca apoi să recuperați banii de la asigurător. Societățile de asigurări au dezvoltat aplicații care sunt intuitive, ușor de folosit, iar recuperarea banilor se face într-un timp destul de scurt.

Nu este un subiect ușor, și am dori să nu avem probleme de sănătate dar totuși acestea apar când te aștepți mai puțin. Prin asigurarea privată de sănătate asigurătorul va plăti cheltuielile medicale în cazul producerii unui eveniment neprevăzut, astfel că aceste costuri nu vor mai fi suportate de dumneavoastră sau de membrii familiei dumneavoastră, ci de către compania de asigurări.

AI O ÎNTREBARE?
Obține un răspuns